Tilbage

Kender du seniorer 60+ der ikke er på nettet, så kan du printe denne side til dem.

Seniorrådsvalg 2017 Fredensborg
- John Stæhr stiller op som kandidat.

Trin for trin - sådan stemmer du digitalt til seniorrådet.Læs valgresultatet her:

Valgresultet Seniorrådsvalg 2017


Er du senior eller ældre? Så kan jeg gøre noget for dig!

John Stæhr, tidligere pressefotograf er kandidat til Seniorrådsvalget 2017 i Fredensborg Kommune.

John Staehr kandidat til seniorraadet 2017Senior: 60+. Ældre: Jeg er 77 år - og er stolt af at være ældre.

I mit journalistiske arbejde på netmediet www.tv-fredensborg.dk har jeg måtte erkende, at jeg er nød til at forsøge at blive valgt til Seniorrådet i Fredensborg Kommune.
Der er simplethen for mange ting jeg ikke kan gøre noget ved med journalistikken. Selvom jeg gennem årene har skrevet mange artikler om bl.a. ældreplejen. Indignation har drevet min pen hele tiden.

Kommunen kan ikke være ældreplejen bekendt. Som den fungerer nu. Især på Aktivitets- og Plejecentre har jeg desværre dårlige erfaringer. Der ønsker man ikke selv at komme til at bo. Jeg har det inde på livet hver fjerde dag - det er skræmmende.

John Stæhr: Foto: Pia Radmer Jensen.


Jeg oplever, at vi ældre bliver behandlet respektløst. Som om vi er en trussel mod velfærdssamfundet. Vi har arbejdet hele livet og betalt skat - vi har skabt det samfund som alle i dag nyder godt af. Og pressens stereotyp af pensionisten der spiller golf - er ikke rimelig. Rigig mange sidder hårdt i det. Mange har brug for hjælp til det daglige - golfbanerne er langt, langt væk fra de fleste seniorer og ældres hverdag.

Hvad kan Seniorrådet
Seniorrådet er kommunens ældrepolitiske råd og skal høres i alle sager vedrørende ældreområdet. Det kan fx være spørgsmål om boliger, frivilligt arbejde, digitalisering, plejecentre, genoptræning, trafikale forhold eller frikommuneforsøg.

Valget er vigtigt - politikerne har kun respekt for Seniorrådet, hvis mange stemmer ved valget. Og, hvis Seniorrådet bruger medierne til at gøre seniorer og ældres problemer synlige.

Politikerne har respekt for to ting: Mange stemmer, og effektiv medieomtale.

Uafhængig
Jeg er uafhængig - og ikke tilknyttet partier eller organisationer. Jeg er medlem af Karlebo Lokalhistoriske Forening - thats all.

En vigtig grund til at jeg stiller op, er, at jeg ønsker at de almindlige demokratiske spilleregler håndhæves under valget til Seniorrådet. Og her vil jeg tage det under journalistsik behandling i det nødvendige omfang på tv-fredensborg.dk .

Loven siger: "Der kan ikke anvendes listeopstillinger eller indgås valgforbund i forbindelse med valg til ældreråd (det hedder ikke Seniorråd i loven).

Tolkning på bjerget: Man vælges personlig, og kan ikke repræsentere partier, oganisationer eller foreninger i Seniorrådet Men man kan sagtens være medlem af både det ene og det andet. Og kan da også nævne det i sit valgmateriale ved Seniorrådsvalget.


Journalistikken er mit liv - jeg skriver stadig.
Jeg er 77 år.. Har arbejdet i pressen i over 50 år. Først som pressefotograf - bl.a. i det Berlingske Hus. Senere som tv-procucent og redaktør (over 60 udsendelser). I de senere år har jeg arbejdet med Internetmediet. Jeg underviste voksne i webdesign og billedbehandling da jeg var på efterløn. Siden 2011 har jeg skrevet og redigeret www.tv-fredensborg.dk.

Det var som journalist jeg fik indført fiskeri uden fiskekort i Nivå Å for seniorer over 65 og unge under 18. Mit argument var, at statens fisketegn har samme aldersgrænser. Der er store havørreder i åen.

Og så har jeg da - i øvrigt - ikke glemt at fotografere pressebilleder. Det gør jeg stadig til mit netmedie.

En af mine kompetencer er altså journalistikken, som jeg i Seniorrådet vil bruge til at synliggøre de ældres problemer i medierne. Jeg har brugt rigtig megen tid på ældreområdet efter jeg selv blev pensionist.

Borgmesteren lyttede til min kritik i 2013 - nu er der flere måder at stemme på
Seniorrådsvalget for fire år siden var nærmest en katastrofe. Valgdeltagelsen faldt fra næsten 50 procent til 42,5 procent - altså et fald på 7,1 procent.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen sagde den gang til mig på tv-fredensborg.dk: "Jeg vil gerne drøfte med Seniorrådet og Byrådet om hvordan vi fremtiden kan sikre en højere valgdeltagelse. F.eks. ved at lægge valgdagen på samme dag som kommunalvalget". Og resultatet, det kan alle nu se ved dette valg.

Det er stadig usikkert hvordan det vil gå. Især med at stemme digitalt. Hvorimod det kan gavne valgdeltagelsen, at man nu kan stemme til Seniorrådet på valgstederne ved Kommune- og Regionsrådsvalget den 21. november.

Man har dog stadig ikke sendt pressemeddelelser ud. Den gang mente borgmesteren, at det ikke var sikkert at medierne ville bringe dem. Jeg har ikke selv haft problemer med at få dem til at bringe mine pressemeddelelser. Jeg tippede dem om, at kandidatlisten var på trapperne. Og det kom også i medierne. De vil gerne skrive om valget..

Seniorrådets hjemmeside har brug for "hjælp".
Også min uddannelse som webdesigner kan komme Seniorrådet til gode. De klager over at kun få besøger deres hjemmeside. Det kan jeg godt forstå. Her er virkelig brug for professionel hjælp.

Seniorrådet er i øvrigt blevet en akademisk tumleplads - det har aldrig været meningen at seniorer og ældre skal kunne "knække" sætninger som: "Det demografiegulerede budget til ældreområdet", udtalt af formanden Finn Kamper-Jørgensen. Eller når Michael Huusom skriver til os, som var vi skolebørn. Sætningen skulle være et smart ordspil: "Nu skal i bare høre", som overskrift til en ellers relevant artikel om høreapparater. Overskriften egner sig bare ikke til det. Den virker nedladende.

Mine erfaringer med kommunikation, er der hårdt brug for i Seniorrådet. Jeg er tilmed bruger af IT på ekspertniveau. Har været PC-supporter i Ældresagen på et tidspunkt.

Seniorrådets nyhedsbrev bør sendes til alle.
Det kommende nyhedsbrev fra Seniorrådet - som byrådet har lovet i sit budgetforlig. Bliver udsendt elektronisk til alle 60+. Men mange er fritaget fra det digitale. De bør efter min mening også have tilsendt samme nyhedsbrev med posten.

Varmtvandsbade
Det blev ikke til noget på det nye plejehjem i Humlebæk. Så måske er den bedste chance, hvis der kommer en svømmehal i Nivå. Hvis Seniorrådet skal kunne presse det igennem, må vi have en høj valgdeltagelse.

Frivilligt arbejde på plejehjem

Tidl. formand for bruger og pårørenderådet.Jeg har været formand for Beboer- og Pårørenderådet på Plejecenter Lystholm. Har lagt et stort arbejde der. Jeg kender, som få, konsekvenserne af de voldsomme besparelser politikerne har gennemført de seneste 4 år i Fredensborg Kommune. Det kan ramme hvem som helst af os. Hvis vi skulle havne på et af kommunens plejehjem. Eller få brug for hjemmehjælp.
Jeg har spekuleret på, hvordan man lærer at leve med kun at få bad én gang om ugen.

Foto: Lora Radmer Andersen.


Min kone og jeg fungerer som "pårørende" til en 86 årig handicappet dame - uden familie. Som vi kun kendte kort tid før hun kom på plejehjem. Vi tager os af stort og småt. Hun bor på Lystholm, og vi besøger hende hver fjerde dag - året rundt. Så jeg ved hvad det vil sige at høre til de svageste i samfundet.

Lora Radmer Andersen og John StæhrNu jeg nævner min kone - Lora Radmer Andersen - som mange kender i Nivå og omegn - vi havde guldbryllup i 2011

Lora, hende har mange mødt i Nivå Centret. Altid parat til at lytte. Vi har overskuddet til at lytte.Foto: Pia Radmer Jensen.


"Mesterlige fotografier skaber værdighed på plejecenter".

Som pressefotograf i begyndelsen af 60-erne.Det skrev Frederiksborg Amts Avis. For kort tid siden har Plejecenter Lystholm i Fredensborg hængt ca 30 af mine pressebilleder op. Billederne har jeg taget i 1963-64, hvor jeg arbejdede i København som pressefotograf.

Jeg har skænket billederne til Plejecenter Lystholm - kvit og frit. Jeg har leveret billederne skannet i den rigtige størrelse og bearbejdet i Photoshop lige til at printe. Vor tids forstørrelsesapparat. De kan nu ses på nogle af gangene på Lystholm - til gavn for beboerne.

Pressefotograf i begyndelsen af 60-erne.


Når tankerne går tilbage til "den gang".
De fleste seniorer oplever hvordan tankerne kan vende tilbage til "den gang". Hvis man ser et billede eller noget i fjernsynet. Sådan er det også med mig selv. Det er her mine billeder på Lystholm kommer ind - at se tilbage på sit liv og fortælle om det - det hjælper billederne med til.

Billed-idéen eksporteres til andre kommuner
På Ældrecenter Bakkegaarden i Gladsaxe Kommune, kan man se over 100 af mine gamle pressebilleder - når man bevæger sig rundet i gangene. De har vist sig at have mange uforudsete betydninger for beboerne. Og påvirker dagliglivet positivt. Her er tale om bemærkelsværdig nytænkning. Ved brug af fortiden.

Du kan selv gå på jagt i mit billedarkiv imagesfile.dk. Her kan du møde rigtig mange fra fjernsyn, teater, film - kongelige og kendisser i det hele taget fra 1963-64.

Optrådte i TV-Avisen ved Regentparrets guldbryllup.

I TV Avisen ved regentparrets guldbryllupJeg havde den ære at TV Avisen valgte at bringe et interview med mig som optakt til Regentparrets Guldbryllup. Det blev sendt kl. 21 - aftenen før - og handlede om mine oplevelser, da jeg fotograferede deres bryllup i 1967. Her er webudgaven af DR's historie.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/fotograf-bag-historisk-bryllupsbillede-jeg-ville-aldrig-tilgive-mig-selv-hvis-detInterview i TV-A om regentparrets bryllup i 1967.Jeg har lært tusinder at Køre Grønt.
Tusinder af bilister har lært at køre grønt via mine videoer på You Tube. Og en særlig hjemmeside om økonomikørsel gennem flere år. På grund af tidspres er hjemmesiden ikke akttiv mere. Men videofilmene ligger der stadig og mange ser dem. Kør grønt - Økonomikørsel, se hvordan ...
Også denne med Per Frost Henriksen - Kør Grønt: Bilist sparer 120 kr pr. tank benzin efter lyn-kursus


Min tid som motorsports-atlet og DM-vinder.

Danmarks Hurtigste Lada Som atlet har jeg vundet tre danske mesterskaber i motorsport. Var i en periode i 70'erne motorfotograf, rejste rundt i hælene på speedway-legenden Ole Olsen - sammen med den kendte TV-journalist Claus Borre. Her er hvad en anden journalist husker fra vores samarbejde.

http://hoersholm.lokalavisen.dk/motorfotografen-john-staehr-fylder-70-aar-/20100705/artikler/707059932


Bag rattet i "Danmarks hurtigste Lada" (178 hk) på Farum Kaserne 1982.